Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Glazura za dekoraciju

Recept

Za izradu ove glazure biće vam potrebno:

  • 1 kg šećera u prahu
  • 5 belanaca (od svežih jaja jer se glazura ne peče – obratite posebnu pažnju!)
  • 2,5 kafene kašičice soka od limuna

Sipajte šećer u prahu u posudu za miksanje i dodajte limunov sok. Potom lagano izmešajte kašikom. Nakon toga, u šećer dodajte 5 belanaca i počnite da miksate. Vodite računa da se masa ravnomerno izmiksa kako bi bila lepa, žitka i glatka. Kada smesa postane ujednačena, pojačajte mikser na maksimum i miksajte tako još minut-dva. Videćete kako će smesa postati izbistrena i bela. Potom, u smesu dodajte ukuse koje želite. Možete dodati aromu vanile. Izdvojite ovu smesu u različite posudice i potom joj dodajte željenu boju. *** Napomena: boju nemojte dodavati kasnije (kada razredite smesu za bojanje a ne konturisanje, jer će vam ona tada postati previše tečna! Izmešajte rukom.


Razređivanje smese za različite svrhe bojanja novogodišnjih medenjaka:

Za oivičavanje odnosno konturisanje na medenjacima ( smesi dodajte oko 2,5 ml vode i izmešajte) – dobićete gustinu taman koliko je potrebno da se royal icing ne razliva.

Za prekrivanje površina (kada bi boja trebala da se “razlije”), dodajte 7,5 ml vode i promešajte (ukoliko je smesa i dalje pregusta, dodajte po 0,5ml kako biste dobili željenu gustinu)

Za prelivanje (ukoliko želite da koristite mramornu tehniku ili šaranje sa prelivanjem po površini medenjaka), tada smesu razredite sa 10ml vode, i ako vam nije dovoljno retko, dodajte po 0,5ml dok ne dobijete željenu gustinu.


Pogledaj video

Social Share