Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Bu­ka­ti­ni s ra­gu­om od po­vr­ća

Recept

Sastojci:

* 400 g bu­ka­ti­na (šu­plji špa­ge­ti) ili špa­ge­ta
* 500 g pa­tli­dža­na
* 200 g pa­ra­daj­za
* 10 li­sto­va bo­silj­ka (ili 1 ka­ši­či­ca su­vog)
* 1 čen be­log lu­ka
* 10 sme­đih ma­sli­na bez ko­šti­ca
* par­me­zan, ma­sli­no­vo ulje, so, bi­ber



Pripreme:

Ope­ri­te i oči­sti­te pa­tli­džan, ise­ci­te ga na ne­pra­vil­ne ko­ma­di­će, pre­ba­ci­te ih u ce­dilj­ku za te­ste­ni­nu i po­so­li­te. Osta­vi­te da se ce­di oko po­la sa­ta, pa ga is­pe­ri­te, is­ce­di­te i pre­ba­ci­te na či­stu kr­pu.

Ope­ri­te bo­si­ljak i is­cep­kaj­te ga. Be­li luk olju­šti­te i spljo­šti­te no­žem. U du­bljem te­flon­skom ti­ga­nju za­grej­te 3 ka­ši­ke ulja, uba­ci­te be­li luk, bo­si­ljak, ma­sli­ne i pr­ži­te 2-3 mi­nu­ta. Do­daj­te ko­ma­di­će pa­tli­dža­na, po­so­li­te, po­bi­be­ri­te i pr­ži­te na ume­re­noj va­tri de­se­tak mi­nu­ta, če­sto me­ša­ju­ći.

Blan­ši­raj­te pa­ra­dajz 1 mi­nut u klju­ča­loj vo­di, oce­di­te ga, olju­šti­te i isec­kaj­te od­stra­nju­ju­ći me­ke de­lo­ve sa se­men­ka­ma. Do­daj­te pa­ra­dajz u ti­ganj s pa­tli­dža­nom i pr­ži­te još oko 10 mi­nu­ta na ja­čoj va­tri, če­sto me­ša­ju­ći.

Sku­vaj­te bu­ka­ti­ne u do­sta po­so­lje­ne, klju­ča­le vo­de, oce­di­te ih ka­da su al den­te i pre­ba­ci­te u ti­ganj s pri­pre­mlje­nim ra­gu­om. Do­bro iz­me­šaj­te, za­či­ni­te ren­da­nim par­me­za­nom i sve­že mle­ve­nim bi­be­rom. Po­slu­ži­te od­mah.

Social Share