Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

June­ći tur­ne­do na bru­ske­tu s tar­tu­fi­ma

Recept

Sastojci:

* 4 ju­ne­ća me­da­ljo­na od po 200 g ise­če­na iz cen­tral­nog de­la bif­te­ka
* 8 kri­ški tost hle­ba
* 1 čen be­log lu­ka
* 1 gran­či­ca ru­zma­ri­na
* 200 g mla­dog kaj­ma­ka
* 20 g cr­nog tar­tu­fa
* 1 dl be­log vi­na
* 40 g pu­te­ra
* mle­ko, so, bi­ber


Priprema:

Umu­ti­te kaj­mak s ono­li­ko mle­ka ko­li­ko je po­treb­no da do­bi­je­te sred­nje te­čan sos.

Sva­ki tur­ne­do uve­ži­te oko ivi­ca, pa iz­me­đu me­sa i ka­na­pa po­sta­vi­te po par de­lo­va gran­či­ce ru­zma­ri­na. U te­flon­skom ti­ga­nju u ko­ji ste uba­ci­li ceo čen be­log lu­ka ras­to­pi­te pu­ter. Kad be­li luk do­bi­je bo­ju, od­stra­ni­te ga i pro­pr­ži­te mi­njo­ne na aro­ma­ti­zo­va­nom ulju. Pr­ži­te ih po 3-4 mi­nu­ta na ja­koj va­tri, za­lij­te ih vi­nom, po­so­li­te, po­bi­be­ri­te i osta­vi­te na va­tri još ko­ji mi­nut.

To­sti­raj­te hleb i to­ste­ru ili pod gri­lom u rer­ni. Po­sta­vi­te po 2 kri­ške na sva­ki od 4 za­gre­ja­na ta­nji­ra ta­ko da se bla­go pre­kla­pa­ju, od­o­zgo po­sta­vi­te po tur­ne­do i pre­lij­te s par ka­ši­ka kre­ma od kaj­ma­ka. Do­pu­ni­te s do­sta sve­že mle­ve­nog bi­be­ra i s po par tan­kih šni­ti­ca tar­tu­fa ise­če­nih se­kund pre ser­vi­ra­nja.

Napomena:

Cr­ni tar­tuf je mi­ri­san i aro­ma­ti­čan, pa je do­volj­no do­da­ti tek par li­sti­ća da bi aro­ma­ti­zo­vao sva­ko je­lo. Kod nas će­te te­že na­ći sve­že, ali su za­to do­stup­ni ce­li, kon­zer­vi­ra­ni u hi­per­mar­ke­ti­ma.

Social Share