Naš gost Zorica Pavlovic - Pomoravka vam predlaze fastantican poklon za dan zaljubljenih.

Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Praline punjene sa ganache kremom od malina

Recept


Iz Pomoravkine kuhinje




Sastojci za ganache od malina:

165 g bele čokolade
75 ml slatke pavlake
100 g smrznutih malina
1 kašika vode
1 kašika šećera
40 g putera
 
Sastojci za premazivanje kalupa:

200 do 250 g kvalitetne bele kuverture ( belgijska čokolada )

 
Priprema:

U manju šerpicu staviti smrznute maline sa vodom i kašikom šećera i pustiti da vri. Kašikom pritiskati po malinama da ispuste što više soka..
Procediti sok kroz gustu cediljku i odstranite semenke od malina.
 
U manju šerpicu sipati slatku pavlaku, zagrejati do vrenja, ali da ne provri, preliti preko sitno iseckane bele čokolade i mešati dok se čokolada ne otopi, dodati puter i proceđene maline i izmešati sve zajedno.
Ostaviti sa strane da se prohladi a onda staviti u frižider da se potpuno ohladi i stegne.
 
Otopiti  150 g čokolade u šerpici na vrlo niskoj temperaturi, stalno mešajući, ili na pari ili u mikrotalasnoj, skloniti sa ringle i dodati ostatak čokolade, koju ste prethodno iseckali i mešajući otopite je sa preostalom čokoladom.
Uzeti silikonski kalup po vašem izboru i malom četkicom premazati stranice i dno kalupa. Okrenuti kalup naopako na žici da višak čokolade iscuri iz njih a ispod žice staviti pek papir, jer tu čokladu, koja se ocedi stavite ponovo u šerpicu i otopite je sa ostatkom čokolade.
Kad se čokolada ocedila, uzeti kalup i staviti u frižider na 15 minuta.
 
Izvaditi kalup iz frižidera i premazati ih još jednom sa otopljenom čokoladom. Ako se čokolada malo stvrdnula za to vreme, otopiti je ponovo na tihoj temperaturi.
Ja sam moje kalupiće premazala 3 puta jer bela čokolada mi je nekako "tanja" od obične čokolade.
Između svakog premazivanja obavezno ohladiti čokoladu u frižideru, pre nego što ih ponovo premažete.
 
Posle zadnjeg premazivanja i hlađenja, izvaditi ganache kremu iz frižidera i sa malom kašičicom sipati da napunite otvor u kalupiću 2/3.
 
Sa preostalom belom čokoladom, ako je potrebno zagrejati je ponovo, sipati preko ganache kreme da zatvorite praline i tupom stranom noža prevući pažljivo preko površine kalupa da poravnjate praline.
 
Vratite tako napunjen kalup u frižider i ostaviti ih nekoliko sati u frižider ili najbolje preko noći da se potpuno stvrdnu.
 
Sledećeg dana, vrlo pažljivo istisnuti pralinice iz kalupa, staviti ih u papirne korpice, spakovati u neku lepu kutiju i imate fenomenalan poklon.
 
Količina pralina zavisi od veličine kalupa koji koristite.

Social Share