Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Maska za uklanjanje zanoktica

Recept

Sastojci:


* 1 supena kašika bilo kojeg hidrantnog mleka za telo,
* 1 supena kašika maslinovog ulja,
* 1 metalna posudica,
* Upaljač ili sveća,
* Nekoliko trakica od gaze (onoliko trakica, na koliko prstiju imate zanoktice),
* Rukavice


Pre samog početka pripreme ove maske, kako bi ste stvorili preduslov za njeno efikasno delovanje, uradite sledeće:

Potopite prste u što topliju vodu i držite ih tako oko 5 minuta (voda treba da bude što toplija, ali ne i toliko topla da vam njen kontakt sa kožom bude neprijatan ili bolan. Kada prođe pet minuta, prste izvadite iz vode i pogurivačem za zanoktice ili tupom stranom turpije zanoktice gurnite što više možete ka korenu nokta (vratite ih gde im je mesto).Priprema:


Pomešajte jednu supenu kašiku bilo kojeg hidrantnog mleka za telo sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Preporučujemo da ova dva sastojka pomešate u metalnoj posudici ili čak u kutlači, ukoliko nemate pri ruci adekvatnu metalnu posudicu.
Zatim,
kada ste to uradili, upalite plamen upaljača ili plamen sveće i njim zagrejte dno posudice. Zagrevanje nemojte prekidati oko tridesetak sekundi (potrebno je da
mešavina postane mlaka).


Primena:


Kada ste to uradili, uzmite unapred pripremljene trakice od gaze i dobro ih umočite u mešavinu. Svaku od umočenih trakica zamotajte na po jedan prst na kojem
imate zanoktice (možete to uraditi i sa prstima na kojima nemate zanoktice, kako bi ste preventivno delovali na njihovu pojavu).
Preko trakica, pažljivo navucite rukavice i tako prespavajte celu noć.
Ujutru, kada budete skinuli rukavice i odmotali trakice, primetićete da vam nokti
izgledaju savršeno zdravo i da oko njih ne postoje zanoktice. Ovaj tretman možete
sprovoditi periodično i kada uopšte nemate problem sa zanokticama, kako bi vam regija oko noktiju uvek bila i ostala zdrava.

Ono što takođe želimo da napomenemo, jeste da ovako pripremljenu masku za
uklanjanje zanoktica možete koristiti ne samo na prstima ruku, već i na
prstima na nogama. Naravno, u tom slučaju umesto rukavica, upotrebite čarape.

Čak
i ukoliko nemate izražene zanoktice na prstima na nogama, svakako ćete upotrebom ove maske dodatno doprineti njihovom zdravlju, a samim tim ćete i uticati na pojačanu zaštitu noktiju od pojave i prodiranja štetnih bakterija ili gljivica.


Ovo je posebno važno u zimskom periodu, kada ste puno češće i duže obuveni i kada vam se noge pojačano znoje od toplote zimske obuće koju ste zbog vremenskih uslova primorani da nosite.


Napomena:


Jedino na šta trebaa da obratite pažnju, jeste da trakice od gaze budu dovoljno, ali ne i preterano zategnute oko noktiju.

Social Share