Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Kako da gajite đumbir kod kuće

Recept

Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku. Najbolje je izabrati "ruku" sa što više "prstiju". Kako biste dobili što više plodova, neophodno je izlomiti pipke đumbira na više delova.

Kako se đumbir sadi
Stavite u saksiju jedan "prst" đumbira i ne zaboravite da mora biti na površini zemlje. Vodite računa da ne zatrpate đumbir zemljom jer to je glavni trik da vam sadnja uspe. Zalivajte često. Ne traži dosta svetla, ali traži toplotu.
Kristina savjetuje da ga posadite kao kućnu biljku u ranu jesen, a kada dođe proeće da ga prebacite u baštu. Kada prebacujete biljku iz saksije u baštu, neophodno je izabrati mesto sa rastresitom zemljom i redovno zalivajte. Kristina tvrdi da ne treba da se brinite oko štetočina i nekih problema koji mogu napasti biljku.
Ukoliko se brinete o svojoj biljci po Kristininim savetima, zeleni izdanak đumbira može narasti od 60 do 120 cm. Ostavite da izdanak raste od 3 do 5 meseci pre nego što počnete da koristite nove gomolje koji će se pojaviti u zemlji.

Social Share