Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pecivo za pse

Recept

Sastojci:
Za testo:
0,5 kg brasna,
1 solju kukuroznog griza,
1 šolju mleka - Za pse osetljive na laktozu može umesto mleka dodati vodu.,
pola šolje masti, ili suncokretovog ulja, a može i maslinovog ulja.,


Treba da pripazimo na količinu, jer ako za nadev koristimo mastima bogate sastojke, kao što je slanina, onda za testo je dovoljno manja količina masti.

Za nadev:
U toku pripremanja testa sve te sastojke treba postepeno dodati, da bi dobili glatku, jednolicnu teksturu, kako bi pas mogao lako da sažvače. Za nadev možemo birati sve što naš pas voli i to u količini po našem izboru. To su : slanina, čvarci, komadići sira, salama za pse, kuvano i fino usitnjeno meso, itd.
Priprema:
Sastojke za testo kao sto su brasno, kukuruzni griz, jaja, mleko i masti treba pomešati da bi dobili smesu za tradicionalno pecivo, a potom razvući testo. Dok se priprema testo, u smesu ravnomerno dodati usitnjene zalogaje koje pas voli - da bi ih ravnomerno rasporedili. To mogu biti komadići čvaraka, salama za pse, slanina, kockice sira. Zatim testo treba razvući i staviti u tepsiju i peci oko 45-60 minuta na sporoj vatri. Gotovo testo iseckati nalik na suvu hranu za pse, i sačekati da se ohladi. Kad pecivo postane mlako možemo ga servirati našem ljubimcu.

Veoma važno! 
Nikad ne dajemo vruće jelo psima!
Nikad ne dajemo slatku hranu, čokoladu, jer pas ne može to da svari samim tim skraćujemo mu život!
Ne treba koristiti začine u psećoj hrani!

Social Share