Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Ljubičica rolat

Recept

Dekorativno ukusan rolat.
Sastojci :

Tamna kora :
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
1 kašika vode
2 kašike kakaa

Roza kora :
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice praška za pecivo
1 kašika vode
ekstrat od jagode ili crvena kolačarska boja
nekoliko kašika marmelade od šipka ili neke druge tamnije marmelade

Fil :
1 l mleka
10 kašika šećera u prahu
3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 gr maslaca
250 gr šećera u prahu

Dekoracija :
50 gr čokolade

Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sa šećerom.Žumanca umutiti sa praškom za pecivo pa dodati vodu , brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni.Pečenu koru preručiti u mokru krpu , urolati i ostaviti da se ohladi.
Postupak pravljenja roze kore je isti kao i kod tamne stim da se marmelada ne stavlja u koru.
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem .Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Ohlađenu roze koru iseći po dužini na tri jednake trake i svaku traku premazati marmeladom od šipka , malo fila , urolati i ostaviti da se malo stegne.Na tamnu koru naneti fil pa staviti roze rolate dva na sredinu , stim da se kroz sredinu malih rolata nanese malo fila ,pa treći staviti preko ova dva.
Sve rolate premazati sa kremom ( malo krema ostaviti za premazivanje odozgo ) i ivice tamne kore podići na gore da se sastave.Pažljivo rolat umotati i stegnuti u papir za pečenje i ostaviti da se još malo stegne .Kada je rolat odstojao skloniti papir i ceo rolat premazati sa ostatkom krema i preliti sa otopljenom čokoloadom.

Social Share