Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pita bez kora

Recept

Sastojci:
 
250 g šampinjona
 4 do 5 čena belog luka
450 g blanširanog i iseckanog spanaća
4 šnite sušene slanine 
4 jajeta
125 ml mleka
125 ml pavlake za kuvanje
60 g feta sir
kašika-dve rendanog parmezana
75 do 100 g rendane mocarele
sveže samleven biber
 
Priprema:
 
 
 Napuniti šerpu sa vodom i pustite da provri i u provrelu vodu staviti opran i očišćen spanac i skloniti sa ringle. Varjačom mešati spanać dok samo ne omekša ( nema potrebe da se spanać kuva dugo jer će te ga peći ) rešetkastom kašikom izvadidi u cediljku i preliti sa ledenom vodom ( vodu u kojoj je blanširan spanać sačuvajte, ostavite da se ohladi i zalite vaše sobne biljke sa tom vodom, cveće će vam biti veoma zahvalno, ja obavezno zalivam moje orhideje sa tom vodom i daruju me jako lepim cvetovima )Dobro ocediti spanać i sitno ga iseckati. Staviti sa strane.
 

 

 

 


Ovo si moje orhideje, koje su trenutno u cvatu, a imam ih još,koje trenutno miruju, u našoj je kući preko dvadesetak orhideja, koje ja,sa puno ljubavi i pažnje, negujem...

 

 
 
U dublji tiganj sipati kašiku ulja ili bez ulja, ispržiti sitno iseckanu slaninicu ( ovde može i bez slanine, meni je bilo veoma ukusno sa njom ),dodati sitnije sečene šampinjone, koje ste prethodno oprali i ispržiti ih dok voda ne ispari.Tokom prženja dodati pasirani beli luk.Pobiberiti po ukusu.
 
Kalup za kiš ( prečnika 22cm ili 9 incha ) dobro podmazati ( ja koristim sprej za pečenje PAM ) i po dnu rasporediditi sitno iseckan spanać, preko spanaća rasporediti ispržene šampinjone i preko šampinjona rasporediti izmrvljen feta sir.
 
Umutiti jaja sa pavlakom,mlekom i parmezanom i preliti preko feta sira,posuti sa mocarelom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 45 minuta ili dok vam sir ne porumeni.
 
Ohladiti, iseći na komade i poslužiti uz paradajz salatu.
 
Prijatno!!!!

 

Social Share