Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

The Pirate Bay nastavlja da rudari kriptovalute

    • Moderator
    • 779 postova
    17. октобар 2017. 09.57.14 CEST

     The Pirate Bay nastavlja da rudari kriptovalute koristeći procesore korisnika

     


    The Pirate Bay (TPB) je prošlog meseca mnoge iznenadio priznanjem da koristi procesore korisnika za rudarenje Mobero kriptovalute, a da o tome ne obaveštava korisnike. Internet je ubrzo bio prepun negodovanja zbog ovih radnji. Ipak, izgleda da ovo nije sprečilo najpopularniji torrent sajt da ponovi ove radnje.



    Prošlog puta, sajt je objavio saopštenje da je neautorizovano rudarenje bilo samo test u trajanju od 24 sata, kako bi se istražili načini dodatnog ostvarenja zarade i zamene reklama na sajtu. AdBlock Plus je obezbedio rešenje za sprečavanje izvršenja ovog koda, a ubrzo su i druge alatke za blokiranje reklama i malwarea ažurirale svoje servise kako bi blokirale rudarenje.



    Nije poznato da li su pomenuti testovi TPB-a bili uspešni i da li su nove akcije na ovom polju i dalje deo istog testa ili permanentna implementacija funkcije. Ovoga puta, skripte koje narušavaju privatnost nisu deo ključnog koda sajta, već su deo same skripte.



    Pomenute radnje mogu izazvati brojne probleme za The Pirate Bay. Takođe, korisnici nisu informisani o postojanju rudarenja i trenutno ne postoji opcija da se onemogući ova operacija. Takođe, TPB bi mogao imati problema sa CloudFlare CDN provajderom, koji je prošle nedelje suspendovao ProxyBunker zbog implementacije slične alatke na svom sajtu.



    Do ovog trenutka, nikakvo objašnjenje nije stiglo od strane The Pirate Bay tima.



    Izvor:Neowin

    Enregistrer