Dome slatki dome » Diskusije


7 kreativnih načina da iskoristite boje za drvo i stari nameštaj

  • Član
    09. новембар 2015.

    Dekorisanje enterijera uopšte ne mora biti skupo i komplikovano: biće dovoljno samo da uložite u odgovarajuću nijansu boje za drvo i iskoristite neki stari element nameštaja, koji ste rešili da bacite ili odložite u podrum. Dobro razmislite prilikom ovakvih odluka: umesto da kupujete novo, boje za drvo mogu Vam biti pravo rešenje. Sem toga, stvorićete originalan detalj u svom stanu.


    Demode komoda. Stara komoda sa fiokama lako će zablistati ukoliko se prefarba. Za klasične crno-bele enterijere, predlog je izbor jarke nijanse žute boje za drvo, koja će osvežiti i demode komode. Pritom, i njenu formu možete promeniti ukoliko joj izvadite fioke, te od njenog donjeg dela napravite otvorenu policu. Uz nijansu žute boje za drvo kombinujte šareni samolepljivi papir za pozadinu, kojim će dominirati upravo žute.


    Rasparne fioke. I malopre pomenute izvađene fioke možete iskoristiti, tako što ćete ih prefarbati u neki upečatljiv ton boje za drvo i od njih napraviti – police. Police mogu biti podne ili fioke možete zakačiti za zid. Dodajte im čak i nove ručke, u skladu sa izabranom nijansom boje za drvo, jer će tako delovati zanimljivije.


    Stara stolica. Stolice koje više nisu moderne lako se mogu ponovo koristiti uz pomoć boje za drvo. Ukoliko imate više njih, svaku možete prefarbati u drugu boju i dodati trpezarijskom stolu. Više nisu moderni setovi trpezarijskog nameštaja, te tako uz različite boje za drvo ili čak različite nijanse jedne boje možete u potpunosti oživeti ovu prostoriju. Takođe, sveže obojene stolice mogu dobiti i sasvim novu namenu. Primera radi, u različite nijanse pink boje za drvo, uz pomoć sunđera, možete kreirati novi, ombre look svoje stolice, i postaviti je umesto noćnog stočića pored kreveta u spavaćoj sobi.


    Drvena vrata. Menjali ste vrata? Odlično, nikako ne bacajte stara. Stara vrata, prefarbana u svetliju nijansu sive ili plave boje za drvo, mogu Vam poslužiti kao gornji deo trpezarijskog ili stola za baštu. Oni malo veštiji mogu i iseći jedan deo, prefarbati ga u nijansu boje za drvo koja dominira u njihovom kupatilu, te ga okačiti pored ogledala, kao savršen detalj na koji će zakačiti čašu za četkicu za zube i držač za sapun.


    Fotelja. Okvir stare fotelje jednostavno se može prefarbati u neki klasični ton boje za drvo, poput tamno-braon, dok se njen sunđer može zameniti i presvući u neku atraktivnu boju. Možete birati i pačvork, koji je uvek aktuelan.


    Drveni tronožac.Zaista, ništa lakše nego od tronošca napraviti stočić za kafu za mali baklon ili ga smestiti pored fotelje, tako što će se boje za drvo kombinovati sa samolepljivom tapetom u nekom veselom dezenu na površini stočića. Takođe, farbanje u neku jarku boju običnog drvenog tronošca može osvežiti i predsoblje, a ujedno će Vam na ovaj način biti i praktičnije da se obujete.


    Merdevine.Stare merdevine nikako nemojte bacati, jer one mogu postati najupečatljiviji akcenat u Vašoj dnevnoj sobi, na primer. Prefarbane u svetliju ili metalik nijansu sive boje za drvo, ili neki svetliji bež ton, mogu biti savršeni držač za prekrivače tokom zimskih dana, ili na njih možete postaviti saksijsko cveće.