Rock and Roll Klub » Diskusije


USKORO U IZDANJU PURE STEEL RECORDS I RNR RECORDS – EVOLUCIJA

  • Leader
    05. јул 2018.

    Engleska verzija drugog studijskog albuma pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana ugledaće uskoro u izdanju nemačkog „Pure Steel Records“ i srpskog „RnR Records“. Album je već počeo da dobija odlične ocene muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu i nailazi na odličan prijem kod publike. Grupa će odmah po izlasku albuma krenuti na promotivnu turneju.



    Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes. Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj (Montreux jazz festival). Iste godine izlazi i video spot za pesmu „Kralj“. Pored nastupa grupa snima noseću temu „Pale Rider“ za nemački film „Templari“. Sa rediteljem Andreasom Lefflerom snimljen je i video spot za „Pale Rider“ na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija je nastupala kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.


    Nova stranica u karijeri Evolucije otvara 2012. kada se Dragiša, zajedno sa pevačicom Ilanom Marinjes Von Arx (rođenom Švajcarkinjom) seli u Srbiju i od tada je baza grupe Evolucija u Ćupriji. U nešto izmenjenoj postavi naredne tri godine grupa nastupa na moto skupovima i letnjim festivalima, a 2017 imaju turneju po Srtbiji, Hrvatskoj i Švarcajskoj.


    Album „Igra počinje“ je sniman u Kragujevačkom studiju „*** omladine“ sa producentom Draganom Uroševićem i snimateljem Ivanom Ilićem. Grupa Evolucija nastupa u sledećoj postavi:


    Vokal: Ilana Marinjes-von Arx,
    Bas gitara: Dragiša Marinjes,
    Solo gitara: Stevan Miletić,
    Ritam gitara: Igor Miladinović
    Bubnjevi: Goran Nikolić



    O engleskoj verziji albima “Igra počinje” rekli su:


    Ever Metal – https://www.facebook.com/evermetal2017/


    Hardrockheavymetal – https://www.facebook.com/hardrockheavymetal74/


    Metal Division Magayine – https://www.metal-division-magazine.com/news-1/evolucija-unterschreiben-weltweiten-deal-bei-pure-steel-publishing/


    Bitni Linkovi:


    www.evolucija.org


    www.facebook.com/evolucijaofficial