Forumi » Trudnoća

Lepe i uredne u trudnoći

  • Moderator
  • 155 postova
  03. фебруар 2016. 18.46.53 CET

  Moja prva pomisao bila je: „Ajoj, nadam se da se neću pretvoriti u slona koji će zanavek ostati zarobljen u kuhinji s gomilom sudova.“ Dobro sad – ali druga pomisao to stvarno jeste bila.
  Kad sam tajnu podelila s njim i moje ushićenje se polako stišalo, misli su mi uistinu odlutale na garderobu. Pomisao da ću morati svu svoju garderobu, koja mi je predstavljala pravo blago, da promenim zbog dobijenih kilograma, jer gospođa ne sme da se izlaže naporima pošto nosi potomka, nikako mi nije bila prihvatljiva. Pa, haj'mo da otvorimo orman i da ga malo rasteretimo, ionako već puca po svim spojevima. Nemojte zaboraviti one komade odeće koje ste sakrile u njegov orman, jer je tamo jedino bilo mesta. Nikad nije na odmet da sve izbacite iz ormana, jer potom sigurno nećete sve vraćati u njega. Slobodno pripremite veliku kesu, koju možete kasnije odneti nekoj mlađoj rođaci ili u neki centar, gde će se toj odeći i te kako obradovati. Prilikom odluke koju odeću da zadržite, neka vam elastičnost bude na prvom mestu, a i oni manje zanimljivi, široki modeli neka ostanu za 'po kući', mada ćete vremena za to imati sve manje.
  Znači, ostavile smo komade koji su za sva vremena i koje smo pažljivo složile i vratile na najudaljenija mesta, i sve ono što može može biti upotrebljivo u dolazećim mesecima. Tokom prvih meseci vam kupovina u prodavnicama s trudničkom odećom neće biti potrebna, jer će vam stomačič rasti polako. A takođe nemojte količinski da preterate s kupovinom, jer trudnoća brzo prođe. Ali nemojte se ni ograničiti samo na specijalizovane radnje, jer i u onim običnim možete naći štošta zanimljivo u skladu s trenutnom modom. Da vam jedna te ista odeća ne bi dosadila, dodajite modne detalje i u tom periodu ne škrtarite s kupovinom torbica i cipela, jer su one, srećom, aktuelne bez obzira na trudnički status. Kupujte odeću koju možete neograničeno da kombinujete.

   

  Lepe i uredne i u trudnoći
  Obične tunike i haljinice možete nositi preko trudničkih pantalona, a preko majica uz telo možete navući pleteni bolero, kako biste se zaštitile od vetra. Uostalom, gde to piše da sakočići, kaputići i džemperići treba obavezno da budu zakopčani? Možete samo da ih privežete iznad stomaka sa šrokim pojasom ili maramom. Ako ste niske, nikako ne oblačite predugačke haljine kakve su nosile vaše mame, još dok ste vi bili u njihovim stomacima. Važi pravilo: usko i kratko, a stomak treba da je vidljiv a prikriven. Uz sve to, zbog dobrog ukusa, ne oblačite pretesnu odeću, jer to neće koristiti ni vama, a ni vašem detetu! Vodilje neka vam budu prirodni materijali, čiste linije, vaše boje i lični stil.
  Nemojte zaboraviti na urednu frizuru, a slobodno zaboravite i mit o zabrani farbanja kose. Nokti treba da su vam uvek uredni, i možda je došlo vreme da vam kod sređivanja noktiju na nogama pomogne on, ili da jednostavno sebi priuštite tretman kod pedikira.

   

  Pošto je to vreme kada žene prosto procvetaju, neka se to vidi i spolja, mada previše ima onih žena koje tad pribegavaju nošenju široke sportske odeće. Nemojte da budete kao one – lepe ste, a nije ni slučajno što se nalazite na Beauty Manii, pa neka se to vidi i u vašem životu!