Forumi Volimo nove tehnologije Mobilna telefonija i drugi mobilni uređaji Mobilni telefoni
 • Topic: Nove teme za Firefox na Androidu

  Nazad na Teme
  (0 rates)
  • 20. децембар 2017. 11.11.51 CET
   • Post(s)
    46
   • Thank(s)
    0
   • Thanked
    0
   • cR(s)
    0 0

   Nove teme za Firefox na Androidu

   Kako da prilagodite vaš Firefox pregledač novim temama

   Autor JON KNIGHT 

    

   Android je visoko prilagodljiv operativni sistem, ali uvek ta prilagodljivost ne odnosi baš uvek na aplikacije koje možete naći na Play Store. Uglavnom, kada instalirate aplikaciju, osuđeni ste na podrazumevanom (default) izgledu i funkcionalnostima –  na sreću, ovo nije slučaj sa Firefox. Za razliku od većine drugih pregledača, možete instalirati teme kako bie promenili izgled na vrhu preglednika za Android. 

   Da budemo jasni, teme nisu dostupne za iOS verziji Firefox – ovo je funkcija samo za Android. 

   Samim tim što koristite Android, možete izabrati iz velike kolekcije tema koje kreiraju korisnici Firefox-a. Ove teme,  dizajnirane od strane korisnika, ocenjene su i kategorisane tako da lakše možete pronaći izgled po vašem ukusu. Izbor teme nije velika modifikacija, ali pruža mogućnost da korisniku poveća zadovoljstvo u radu. 

    

   1. Instaliraj svoju temu 

    

   Da biste počeli sa podešavanjem teme, otvorite Firefox za Android (Firefox for Android) i izaberite tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu ekrana.  Odaberite stavku „Dodaci” (Add-ons), a zatim „Pregledaj sve Firefox dodatke” (Browse all Firefox Add-ons ) locirano na dnu liste. 

    

     

    

    

   Na novoj stranici sa oznakom „Firefox dodaci” (Firefox Add-ons), izaberite karticu "Teme" (Themes) u blizini vrha ekrana. Ova kartica će vas dovesti do kolekcije tema koje nudi Firefox. Izaberite „Istražite sve kategorije” (Explore all catego) da bi dobili sveobuhvatnu listu sa različitim vrstama subjekata ilustrovanim u teme. Izaberite kategoriju i odaberite temu koja vam najviše odgovara. Izaberite „Instaliraj teme” (Install Theme), i istog trenutka će traka sa adresama biti promenjena u novu temu. 

    

     

    

    

   2. Onemogućavanje ili deinstaliranje teme (opcionalno) 

   Ako instalirate novu temu, a ispostavi se da niste zadovoljni, kliknite na tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu i izaberite „Dodaci”( Add-ons). Idite u meni „Vaši dodaci” (Your Add-ons) i izaberite trenutnu temu, vidite dve opcije: „Onemogući” (Disable) ili „Deinstaliraj” (Uninstall). Ako želite da zadržite temu za neki drugi put, izaberite „Onemogući” – u suprotnom, odaberite „Uninstall” da bi potpuno uklonili temu i vratiti trake adresa na podrazumevani izgled. 

    

     

    

   3. Prebacivanje na novu, ranije instaliranu temu 

   Ukoliko želite da probate drugu temu, možete da ponovite korak 1 i instalirajte instalirate sve teme kojevam se dopadaju. Kada instalirate više od jedne teme, možete da se vratite u meni „Vaši dodaci” (Your Add-ons) i pronaći neaktivne teme koje su instalirane. Odaberite onu koju želite da postavite i kliknite na dugme „Omogući” (Enable) da bi promenili trenutnu teme.

    

     

    

   Nove teme pružaju malo zadovoljstvo u radu vašeg pregledača. Koja teme vi koristite za Firefox? Ukoliko imate predlog, ili ideju, podelite to sa nama u komentarima u nastavku…

   Izvor: gadgethacks.com

   2ff.png (265.29 Kb)
   Poslednja izmena: 20. децембар 2017. 11.30.49 CET"

  Značenje ikonica i prava na forumu

 • Teme imaju odgovor
  Zanimljive teme
  Tema nije pročitana
  Tema nema odgovora
  Zatvorena tema
  BBCode  je aktivan
  HTML  je aktivan
  You don't have permission to post or reply a topic
  You don't have permission to edit a topic
  You don't have the permission to delete a topic
  You don't have the permission to approve a post
  You don't have the permission to make a sticky on a topic
  You don't have the permission to close a topic
  You don't have the permission to move a topic

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

ili otkaži

Statistika - TOP korisnici

Top User