Forumi » Dome, slatki dome

8 korisnih načina da upotrebite pastu za zube

    • Moderator
    • 592 postova
    01. август 2017. 12.41.55 CEST

    1. Imate dosadnu mrlju na majici koja nikako da se skine?

     

    Imate dosadnu mrlju na majici koja nikako da se skine?
    Foto: svinsight
     
    Pasta za zube će vam pomoći kod fleka od trave, karmina ili mastila. Jednostavno stavite dosta paste na mrlju, preklopite tkaninu i enegrično trljajte. Zatim isperite toplom vodom.
     
     

    2. Nerviraju vas fleke i ogrebotine na mobilnom telefonu?

     

    Nerviraju vas fleke i ogrebotine na mobilnom telefonu?
    Foto: goodyfeed
     
     
    Otisci prstiju na ekranu mobilnog telefona zaista umeju da budu dosadni. Ako nemate odgovarajuću krpu za čišćenje, stavite malo paste na ekran i protljajte krpicom. Pasta za zube pomaže i kod ogrebotina na ekranu. Stavite malo paste na ogrebotinu i blago razmažite. Ovo neće pomoći da ogrebotina nestane, ali će je popuniti i izgladiti.

     

     

    3. Želite da ispolirate nakit?

     

    Želite da ispolirate nakit?
    Foto: info.jewelersmutual
     
    I tu vam pasta može pomoći. Ona može da očisti sve od srebra, zlata pa do vašeg dijamantskog prstena. Stavite pastu na staru. mokru četkicu za zube i nežno trljajte nakit. Operite toplom vodom. Iznenadićete se koliko će vaš nakit ponovo sijati.
     
     

    4. Vaša deca obožavaju da crtaju markerima i flomasterima po zidovima u kući?

     

    Vaša deca obožavaju da crtaju markerima i flomasterima po zidovima u kući?
    Foto: linkbeef
     
    Ne brinite, i tu vam pasta može pomoći. Navlažite krpu, stavite pastu na nju i trljajte. Ovo će brzo i lako ukloniti umetnička dela vašeg deteta.
     
     
     

    5. Isflekali ste tepih?

     

    Isflekali ste tepih?
    Foto: bestcarpetcleanerreview
     
    Fleke na tepihu su frustrirajuće za većinu ljudi, naročito jer je teško pronaći pravo sredstvo koje će ih ukloniti. Stavite pastu za zube na fleku i trljajte sunđerom ili krpom. Nakon toga, operite čistom vodom i nemojte usisavati dok se potpuno ne osuši.
     
     

    6. Svež miris u automobilu?

     

    Svež miris u automobilu?
    Foto: autoweek
     
    Pasta za zube ne mora da osvežava samo vaš dah, već i vaš automobil može mirisati sveže poput mente. Ne verujete nam? Stavite četvrtinu paste za zube u papirni ubrus i zavijte. Ostavite ga negde u automobilu, a soda bikarbona iz paste učiniće da ceo vaš auto miriše neverovatno.
     
     

    7. Zamagljeno ogledalo?

     

    Zamagljeno ogledalo?
    Foto: nsxprime
     
    Svi mrzimo da čistimo zamagljeno ogledalo nakon tuširanja, naročito jer nam ribanje oduzima mnogo vremena. Ali, ako istrljate ogledalo pastom za zube i očistite mokrom krpom, ogledalo se neće zamagliti nakon tužiranja vrelom vodom i uštedećete mnogo vremena.
     
     

    8. Vaš pas neprijatno miriše?

     

    Vaš pas neprijatno miriše?
    Foto: what-dog
     
    Vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko je ponekad teško izboriti se sa neprijatnim mirisom životinje. Pokvasite krzno vašeg psa vodom, i trljajte ga sa malo paste za zube oko 5 minuta. Isperite sa vodom i vaš pas će mirisati sveže poput mente.