Forumi » Mobilni uređaji

Facebook za iOS dobio alatku za kreiranje GIF-ova

    • Moderator
    • 779 postova
    18. јул 2017. 10.04.50 CEST

     Facebook za iOS dobio alatku za kreiranje GIF-ova

     

    GIF-ovi su veoma popularni na internetu, tako da nije iznenađenje kada ih neki onlajn servis implementira u svoj proizvod. Facebook već omogućava korišćenje GIF-ova u web verziji svog servisa, a sada je ovo dostupno i za zvaničnu iOS aplikaciju.


    Prema najnovijim izveštajima, Facebook je počeo sa testiranjem ugrađenog GIF kreatora u svojoj oficijelnoj iOS aplikaciji. Određeni broj korisnika ima pristup testiranju, a ukoliko želite da znate da li ste među njima, pristupite kameri u Facebook aplikaciji na iOS uređaju i prikazaće vam se opcija "GIF", pored "Normal" funkcije.


    Opcija omogućava korisnicima kreiranje kratkih GIF-ova uz pomoć aplikacije. Moguće je dodavati i sve efekte i frejmove koje je Facebook omogućio u aplikaciji. Nakon ovoga, moguće je deliti GIF na Facebooku, objaviti ga na profilu ili sačuvati lokalno za korišćenje na drugim mestima. Za sada nije poznato kada će GIF kreator biti dostupan svim Facebook iOS korisnicima, kao i kada će funkcija biti omogućena korisnicima na Androidu.



    Izvor:Ubergizmo