Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Najbolja alatka za uklanjanje malware-a na Windowsu

    • Moderator
    • 779 postova
    26. фебруар 2017. 12.53.55 CET

     12-mesečni test otkrio najbolju alatku za uklanjanje malware-a na Windowsu

     

    Novo istraživanje koje je sproveo bezbednosni institut AV-TEST otkrilo je najbolje rešenje za uklanjanje malware na Windowsu 10. Test je trajao 12 meseci i uključivao je 897 individualnih procena za svaki proizvod. AV-TEST je uključio u ovaj test ukupno osam bezbednosih paketa i sedam specijalnih alatki kao i butovanje CD-ova za oporavak u testu, pokrećući istraživanje u dve različite faze: sve alatke su prvo bile instalirane na već zaraženim sistemima, a potom se vršila i procena na sistemima koji su zaštićeni.

     

    Ukupno četiri bezbednosna proizvoda su dobila preporuke od instituta i uspela su da uklone sve malware primerke bez da na bilo koji način utiču: Avira Antivirus Pro, Kaspersky Internet Security 2016/2017, Malwarebytes Anti-Malware i Avast! Free Antivirus 2016.

     

    Bezbednosna organizacija je poručila da se na vrhu nalazi Avira Antivirus Pro jer je uklonio sve malware primerke, očistio registry i postigao najbolje rezultate u svim testovima. Symantec Norton Security, G Data Internet Security i Bitdefender Internet Security 2016/2017 su takođe postigli dobre rezultate ali u jednom ili dva slučaja nisu uspeli da detektuju malware.

     

    Izvor: Softpedia