Forumi » Napravi sama

Pomoc u kuci

    • 87 postova
    01. фебруар 2017. 18.58.33 CET

    U novom istraživanju prikupljaju korisnih trikova za domaćinstvo koje su urađene da u velikoj meri olakša život. Čak i ako ih ne uzima u upotrebu, potrebno je da ih zadrži, jer nikad ne znate šta bi moglo pomoći u životu.

    1. Neprijatni mirisi u toaletu
    Sipati u postolje sa četkom malo mirisnog deterdženta da vaš toalet zamiriše.

    2. Rđa na priboru za jelo
    Za rđu i tamne fleke na priboru za jelo bi se moglo ukloniti dodavanjem soka od limuna. Pažljivo postavite kašike, noževe i viljuške, sipajte sok od pola limuna, ostaviti neko vreme, a zatim isprati sa tekućom vodom i obrišite čistom vunenom krpom.

    3. Ladlice kad zatvarate proizvode glasan zvuk
    Ako vam je dosadio glasan zvuk, koji emituju fioke pri zatvaranju, pokušajte da stavite tanke trake lepka na vrhu unutrašnjeg zida ladli.

    4. Univerzalni čistać
    Mešavina sirćeta i praška za sudove - čudno sredstvo koje će pomoći da se nosi sa skoro svim prljavštinama u kući. Takva emulzija omogućva odlično sredstvo za čišćenje.

    5. Čišćenje prozora
    Pranje prozora - teško za rad i naporno. To je lako da se reši vodom i skrobom. U jednu litru vode rastvoriti supenu kašiku skroba i obrišite površinu prozora. Oprati prljavštinu i skrob vlažnom krpom i osušite brisanjem.

    6. Prašina na obojenim drvenim površinama
    Nikada sa mokrom krpom nemojte da brišete lakiran i poliran nameštaj. Za uspešnu borbu protiv prljavštine na ovim površinama, koristite samo suvu krpu flanela ili specijalne salvete.

    7. Sredstva za razmagljivanje stakla
    Mešavina glicerina i alkohola - možda najefikasnije sredstvo za razmagljivanje. Pored toga, ova emulzija za prozore ostaviće prozore čiste duže vremena. Ovaj recept je posebno važno koristiti po hladnom vremenu i početku grejne sezone.

    8. Briga o kuhinjskim krpama
    Da bi se bolje oprala pre mašinskog pranja, potopite ih u toplu vodu sa sirćetom.

    9. Brave na vratima skupljaju mnogo bakterija, mrlje i otisci prstiju su evidentni i pokvare izgled prostorija. Tako da barem jednom nedeljno brisanje kvaka posebnim maramicama ili mekom krpom rastvorenom u alkoholu.

    10. Čišćenje presvlaka
    Tapaciranog nameštaja, kao što je sunđer, upija prljavštinu i mirise. Sipati u sprej malo votke, tretirajte površinu tečnosti na krevetu i pustite da se osuši. Ovaj trik će pomoći osvežiti nameštaj i eliminiše neželjene mirise.

    11. Čišćenje tepiha
    Tepisi u sobi stvaraju atmosferu topline i udobnosti. Međutim, tepih služi dugo vremena, a nije se istrošio, što zahteva odgovarajuću negu. Čistite prljavštinu i eliminišite neprijatne mirise pomoću obične sode bikarbone. Pospite je po površini tepiha, neka odstoji nekoliko sati, a zatim usisajte temeljno.

    12. Sjajne slavine
    Ne žurite da izbacite nepotrebne komade limuna. Može da ih koristie za čišćenje slavina. Prbrišite parčetom limuna po površini slavine, crevo od tuša, kabinu za tuširanje i mlaznice i biće kao novi.

    13. Sjajano ogledalo
    Uzmite polovinu sirovog krompira, premazati ga po površini ogledala, isprati hladnom vodom i obrišite suvom krpom. Ovo je najlakši i najjeftiniji način da očistite muzge i vratićete sjaj ogledalima u kući.

    14. Postupak za kuvanje krompira
    Da bi krompir skuvali brže, dodati malo maslaca.

    15. Sušenje cipela
    Vlažne cipele će uz pomoći soli. Zagrejati kuhinjsku so u tiganju, sipati u čarapu i staviti u cipele. Ako je potrebno, ponovite. Ovaj trik će biti pravi ušteda u kišnim jesenjih danima.

    16. Gumiran sir
    Dobijanje lepo rendanog sira je teško,ali postoji rešenje... rende namazati sa biljnim uljem. Videćete kako se lako dobija rendani sir.

    17. Neprijatni mirisi u kuhinji
    Kuhinja - je uvek obilje mirisa i nije uvek prijatno. Lako se oslobodite mirisa u kuhinji, pomoću kašike sirćeta. Zagrejati sirće u tiganju dok ne ispari.

     

     

    Save


    Poslednja izmena: 01. фебруар 2017. 19.05.01 CET"