Forumi » Windows 10

Windows 10 Creators Update donosi nove bezbednosne funkcije

    • Moderator
    • 779 postova
    09. децембар 2016. 13.07.05 CET

     Microsoft najavio da uz Windows 10 Creators Update stižu nove bezbednosne funkcije

     

    Predstojeća Creators Update nadogradnja doneće dosta poboljšanja Windows 10 uređajima, a sada je Microsoft otkrio da će obratiti posebnu pažnju na bezbednost kompanija u okviru ovog izdanja. U dugačkom upisu na blogu Microsoft daje detaljan pogled nekih od poboljšanja bezbednosti koje će doneti Windows 10 Creators Update, objašnjavajući da je cilj kompanije da pomognu IT adminima da se bolje zaštite, odbrane i odgovore na pretnje na njihovim mrežama i uređajima.

     

    Prvo i najvažnije, Microsoft će predstaviti nekoliko izmena u Windows Security Center (prvi put pokrenut u okviru Anniversary Update), tako da će biti povezan za Office 365 Advanced Threat Protection. Nove akcije u okviru Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) će takođe biti dodate u Creators Update, a Microsoft kaže da će ovo pomoći u istrazi i odgovoru na mrežne napade.

     

    Windows Defender ATP će takođe biti nadograđen sa novim alatkama za post-infekciju, a takođe će debitovati i nova alatka za UEFI konverzaciju. Podsetimo, Windows 10 Creators Update će biti objavljen na proleće sledeće godine.

     

    Izvor:Softpedia