Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Instagram će vas upozoriti ukoliko neko snimi screenshot

    • Moderator
    • 779 postova
    01. децембар 2016. 12.44.47 CET

    Instagram će vas upozoriti ukoliko neko snimi screenshot vaših poruka

     

    Instagram ponovo počinje da kopira Snapchat funkcije, a sve u cilju kako bi zaštitio privatnost korisnika. Naime, aplikacija će vas uskoro početi upozoravati ukoliko neko snimi screenshot vaših fotografija, ali kako TheVerge ističe, ovo za sada radi samo za privremene direktne poruke koje su omogućene najnovijom velikom nadogradnjom. Iako će mnogi reći da je ovo kopiranje Snapchata, funkcija je svakako dobrodošla mnogima.

     

    Od kompletnog sadržaja koji delite na Instagramu, a koji želite da zadržite u privatnosti, svakako su najvažnije privremene direktne poruke. Naravno, to neće sprečiti nekoga da snimi screenshot, a svakako da to može da učini i sa drugim uređajem, ali će barem malo odvratiti korisnike od ove navike.

     

    Pojedini korisnici će možda želeti i veći opseg obaveštenja kada neko snimi screenshot, a ukoliko vaš Instagram nalog držite privatnim, verovatno nećete želeti da ga delite van vidokruga prijatelja. Funkcija je trenutno dostupna samo nekim korisnicima iOS platforme, a za sada nema informacija kada će postati dostupna svim korisnicima.

     

    Izvor:TheNextWeb