Forumi » Novogodišnja i Božićna dekoracija

Dekupaž – Novogodišnje sveće

    • Moderator
    • 1581 postova
    15. новембар 2016. 12.47.27 CET
    Novogodišnje sveće
     

     

     

    Ono što vam je potrebno za ovaj projekat sigurno imate u kući. Običnu sveću, i novogodišnju salvetu. Ipak ovo je  tehnika koja zahteva malo veštine, pa se slobodno podsetite i pročitajte šta je to dekupaž. Novogodišnji ukrasi, a pogotovo neke lepše sveće su zaista preskupi za naš budžet, a uostalom, mnogo je zanimljivije da napravite nešto sami nego da kupujete gotove proizvode. Danas vam donosimo kreativnu ideju, kako da napravite lepe i efektne neovogodišnje i božićne sveće, koje će vašem domu dati drugačiju toplinu.

     

    Dekupaž – novogodišnje sveće – potreban materijal

     

    Alat i materijal za ovaj projekat je veoma jednostavan i jeftin, te ne biste trebali imati većih problema u pronalaženju:

     

    • Obična veća sveća ( najbolje bela, ili da bude kontrastna boja ukoliko je npr. salveta sa belim motivom i sl.). Što je veća površina sveće, lakše ćete zalepiti salvetu na nju. Prema tome – pronađite velike sveće.
    • Salveta sa novogodišnjim motivom
    • Metalna kašika
    • Makaze
    • Još jedna sveća (uz pomoću koje ćete zagrevati kašiku)
    • Akrilni lak, šljokice, tračice, šta već želite radi finalnog izgleda

     

    Novogodišnje sveće materijal

     

     

    Dekupaž na novogodišnjim svećama – izrada

     

    Nad plamenom druge sveće (onu koju nećete ukrašavati) zagrejte kašiku da bude veoma vruća. Vodite računa da je grejete sa unutrašnje strane, a da ćete raditi sa njenom spoljašnjom stranom. Prilikom grejanja nad plamenom ona će se “zagraviti” pa pazite da ne zamažete salvetu ili sveću sa garom. Pripremite motiv koji želite da prenesete na sveću i pažljivo isecite makazama. Uzmite onaj najtanji sloj salvete i prislonite na sveću. Pazite na oblik sveće i na gužanje salvete. Ukoliko imate okruglu sveću, tada morate biti veoma obazrivi da se papir ne izgužva. Postavite salvetu na željeno mesto na sveći i prislonite vrelu kašiku preko. Prelazite vrelom kašikom preko salvete, sve dok se vosak sa sveće površinski ne otopi i ne veže za salvetu. Na ovaj način ćete veoma lako i efikasno zalepiti salvetu na osnovu.

     
    Novogodišnje sveće postupak 2

     

    Nakon što se salveta lepo pozicionirala na sveću. Ostavite da se vosak ohladi. Potom uzmite tanku četkicu, malo lepka i šljokica i dodajte malo trodimenzionalnosti na sveću. Možete staviti sneg, šljokice, ili čak zavezati i po neku tračicu.

     

    Novogodišnje sveće postupak 1

     

    Ovako urađena sveća može biti jedinstven i prelep novogodišnji poklon, koji ste uradili sami. Donosimo vam još nekoliko ideja, kako bismo podstakli vašu kreativnost:

     

    Novogodišnje sveće3

    8

    Novogodišnje sveće

    Novogodišnje sveće1