Forumi » Windows 10

Windows 10 ne prikazuje oglase već savete

    • Moderator
    • 779 postova
    08. новембар 2016. 08.20.48 CET

     Microsoft: Windows 10 ne prikazuje oglase već savete

     

    Microsoft poboljšava Windows 10 kako bi bio razumljiviji za svakoga, ali ponekad veliki broj promena koje kompanija napravi bude iznenađenje za same korisnike i dovodi do kritika usmerenih ka operativnom sistemu.

     

    Takav slučaj se dogodio nedavno kada su korisnici počeli da viđaju ono što bi originalno trebalo da budu oglasi za Microsoft Edge. Izveštaji poručuju da su stvari koje su se pojavljivale iznad Edge ikonice u taskbaru trebale da ubede korisnike third-party pregledača da se prebace na Microsoft-ovu aplikaciju. Samim tim nije iznenađenje što su mnogi ovu funkciju okarakterisali kao oglas.

     

    Međutim, to nije tačno, poručuje Microsoft, jer su to samo saveti koji su trebali da pomognu korisnicima da izvuku najviše iz Windowsa 10 i dostupnih aplikacija. I zaista, ovi saveti mogu biti isključeni ukoliko to želite i sve što treba da uradite je da pokrenete Settings i odete na Personalization > Start i isključite funkciju. Nakon toga više neće biti prikazivane nikakve reklame, a Microsoft poručuje i da ne planira da ih donosi u Windows 10.

     

    Izvor:Softpedia