Forumi » Mobilni uređaji

Google će omogućiti uvodnu pretplatu za Android aplikacije

    • Moderator
    • 779 postova
    08. новембар 2016. 08.14.02 CET

     Google će omogućiti uvodnu pretplatu za Android aplikacije

     

    Google je upravo najavio da će uskoro omogućiti developerima da postave "uvodne cene pretplate" za svoje Android aplikacije. Nova opcija za cene pretplate aplikacija će biti dostupna developerima uskoro. Šta to znači da prosečnog korisnika? On će imati korist od snižene cene za ograničeno početno vreme za pretplatu aplikacije pre nego što počne da plaća punu cenu.

     

    Na primer, developeri će biti u mogućnosti da ponude da se njihova aplikacija plaća jedan dolar mesečno za prva tri meseca pre nego što odluče da počnu da naplaćuju punu cenu. Developeri će moći da odrede svoje cene i vremenske rokove onako kako im najviše odgovara.

     

    Google je odlučio da napravi ovaj potez pre nekoliko meseci nakon što je Apple potvrdio da će developeri uskoro biti u mogućnosti da omoguće automatsko obnavljanje pretplate na iOS aplikacijama. Treba napomenuti da je to Android developerima omogućeno još 2012. godine. Uvodna cena bi trebalo da pomogne developerima da privuku više pretplatnika, snižavajući početne cene. Google je samo rekao da će ova opcija biti omogućena uskoro, ali ne i kada.

     

    Izvor:Ubergizmo