Forumi » Reciklaža

Kako da iskoristite stare džempere

    • Moderator
    • 1581 postova
    06. новембар 2016. 17.57.28 CET

    Zimski svećnjaci

     

    Obmotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svećnjaka ili tegle, a najpraktičniji deo džempera u tu svrhu su rukavi.

     

     

    Jastučnica

     

    Umesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. Veoma jednostavan projekat čak i za one koji nisu vični u šivenju.

     

     

     

    Rukavice

     

    Rukavice su još jedan lak a koristan način da reciklirate staru garderobu. Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete imati nov par rukavica da vas greje.

     

     

    Abažur

     

    Čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u atraktivnu i unikatnu ako "obučete" abažur u pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će držati materijal na mestu.

     

     

     

    Čuvar toplote

     

    Ovaj ukrasni detalj na šolji održavaće piće duže toplim. Isecite komad džempera, a na krajeve stavite čičak traku ili dugme kako bi mogao lako da se skida. Po potrebi opšijte jednu ili obe ivice trakom i grejač za šolju je gotov.

     

     

    Obložena kutija

     

    Ova simpatična kutija za skladištenje napravljena je od najobičnije kartonske kutije i starog džempera.  Dodajte i par detalja poput bele čipke i kanapa biće dovoljno da je ukrasite.

     

     

     

    Pakovanje za piće

     

    Umesto u kupovnoj kesi, poklonite flašu pića u zaista unikatnom pakovanju. Iskoristite rukav od džempera da obložite flašu i ukrasnu traku ili kanap da zavežete mašnu.

     

                                

     

    Mini novogodišnje jelke

     

    Nema boljeg vremena za reciklažu od praznika, kada možete čak i uštedeti koji dinar ako sami napravite dekoraciju za kuću.

     

     

     

    Unikatne narukvice

     

    Ne samo što će privući pažnju, ove narukvice obložene materijalom su i veoma udobne za nošenje.

     

     

    Grejači za noge

     

    Veoma jednostavno napravićete grejače od dva rukava džempera. Biće vam potrebne i dve ukrasne trake za zatezanje koje ćete uplesti kroz donji deo grejča.