Forumi » Napravi sama

Napravite sami moćno sredstvo za dezinfekciju

  • Moderator
  • 370 postova
  15. октобар 2016. 22.07.33 CEST

  Osim što ćete ukloniti postojeće, na ovaj način ćete i sprečiti pojavu novih fleka od buđi.

  Koliko god čistili kupatilo od ružnih crnih tačkica, buđi i gljivica vrlo je se teško rešiti.

  Obično se uporno pojavljuju na fugnama, ivicama kade i plastificiranim zavesama, ali postoji potpuno prirodan i vrlo jeftin način da ih se rešite, uz pomoć samo dva sastojka!

  Naime, odličan saveznik u borbi sa buđi i gljivicama je ulje čajevca. Moćni čajevac je kralj dezinfekcije kada je u pitanju njega lepote, ali i čišćenje doma!

  Ulje čajevca je moćno dezinfekciono sredstvo, pomaže u čišćenju i uklanjaju upornih gljivca, ali odličan je i u borbi sa nekim estetskim problemima, poput akni, peruti i atletskog stopala.

  Posebno je efektan kod uklanjanja buđi u kupatilu. Ova prostorija u stanu obično se smatra rasadnikom neprijatnih crnih mrlja, koje u početku uopšte ne možemo da primetimo golim okom. Eterično ulje čajevca će na prirodan i netoksičan način efektno otkloniti sve ove probleme.

  Recept od samo dva sastojka, vode i ulja čajevca, otkrila je Linda Kob, autorka knjige “Talking Dirty with the Queen of Clean”.

  Jednostavno, u plastičnoj bočici sa raspršivačem pomiješajte 500 ml vode i 10 ml ulja čajevca. Promućkajte, pa raspršite po mestima na kojima se buđ najviše skuplja, poput ivica tuša, kade, na zaštitnoj zavesi, fugnama…

  Ostavite da odstoji 30 minuta, a potom sunđerom i toplom vodom pređite preko svih površina i isperite ih. Osim što ćete ukloniti postojeće, na ovaj način ćete i sprečiti pojavu novih fleka od buđi.