Forumi » Dome, slatki dome

Pomoć piva u domaćinstvu

    • Moderator
    • 370 postova
    28. септембар 2016. 17.21.21 CEST

    Rešite se voćnih mušica

    Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih se teško rešiti. Pogotovo u letnim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato isprobajte ovo: sipajte malo piva u čašu, odstranite jedan ugao kese za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak kese namestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći da odoli mirisnoj tećnosti, a vi zatim možete sve zajedno da bacite.

    Lek za braon 'fleke' na travnjaku

    Kiselina iz piva ubiće kukce štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

    Ispolirajte bakrene šerpe

    Pivo će vratiti sjaj bakrenim šerpama i posudama. Natopite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete da isprobate na nekoj manjoj površini.

    Uklanjanje mrlja

    Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se rešili neugodnog mirisa.

    Kuvanje pirinča

    Ako pirinču želite dati poseban ukus, kuvajte ga u pivu.

    Mariniranje mesa i gljiva

    Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, puno je boljeg ukusa od sirćeta.

    Rešite se puževa

    Puževi mogu učiniti puno štete u vrtu. Sipajte malo piva u teglu. Teglu zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad površine. Puževe će privući miris piva, približiće se i upasti u teglu.

    Hrana za kosu

    Vitamin B i prirodni šećer u pivu kosi će dati sjaj, a deluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Sipajte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Našamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

    Oživite drveni nameštaj

    Ako bi vašem drvenom nameštaju dobro došlo malo sjaja, natopite krpicu od mikrofibera u pivo i nežno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

    Rešite se osa

    U blizini mesta gde roštiljate stavite nekoliko zdela s pivom. Ose će navaliti na zdele, a ne na vas i vašu hranu.

    Kupka za stopala

    Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete da birate želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je.