Forumi » Frizerski salon

Kako da vaša frizura traje duže

    • 1581 postova
    12. септембар 2016. 08.13.44 CEST

     

    Ponekad je dobra frizura dovoljna da popravi naše raspoloženje.

    Poznato je da žene provode sate u frizerskom salonu kako bi imale lepu frizuru. Kada izađemo iz salona, izgledamo sjajno, ali već sutradan naša kosa ne izgleda isto.

     

    Evo kako da vaša isfenirana kosa potraje cele nedelje i izgleda sveže:

     

    Šampon za suvo pranje

     

    Ovi šamponi nisu idealno rešenje za dugotrajno korišćenje, ali su odlična pomoć da ožive našu frizuru. Naprskajte šampon za suvo pranje na temenu i vaša kosa će brzo vratiti izgubljeni volumen.

     

    Vezivanje kose

     

    Kada spavate, radite nešto i kad vam kosa smeta, izbegavate da kosu čvrsto vezujete gumicom. Koristite šnale kojima ćete što labavije zakačiti tek isfeniranu kosu. Na ovaj način tragovi od vezivanja su skoro nevidljivi.

     

    Vratite volumen viklerima

     

    Kada želite veći volumen kose, iskoristite najveće viklere u kući. Stavite 5-6 viklera i držite ih 30 minuta. Vaša kosa će izgledati bujno i sveže.

     

    Spavanje

     

    Veoma je važno na kakvoj jastučnici spavate. Ukoliko želite da se ne budite sa slepljenom kosom, nabavite jastučnicu od svile.

     

    Dodirivanje kose

     

    Mnoge žene imaju naviku da se igraju kosom, ili stalno provlače prste kroz kosu. Na ovaj način luči se veća količina masnoće i vaša kosa će se brzo umastiti. Držite ruke dalje od kose.