Forumi » Trudnoća

TATE NA PORODJAJU - Nemojte raditi ovih 10 stvari

  • Moderator
  • 155 postova
  21. јануар 2016. 22.02.00 CET

  TATE NA PORODJAJU NE IZGOVARAJTE / NE RADITE OVIH 10 STVARI

  1. Ne pokazujte dosadu i nestrpljenje
  Na primjer: "Ovome nema nikad kraja!" "Koliko jos dugo?" "U knjigama i na internetu pise da ovo ide mnogo brze!"

  2. Ne uporedjujte vasu zenu sa drugim zenama
  Na primjer: "Mojoj sestri nisu trebali lijekovi protiv bolova!" "Tvoja drugarica se uopste nije udebljala? Moja prva supruga se nije toliko derala. »

  3. Ne davajte neumjesne kritike
  Na primjer: "Ne saradjujes dovoljno sa doktorima? Urazumi se" ... "Tise malo nisi sama u bolnici.".....Nisi ni prva ni poslednja koja se poradja. Malo si razmazena."

  4. Nemojte otici i ostaviti svoju zenu samu
  Ako morate da izadjete, umirujucim tonom objasnite svojoj zeni da se uskoro vracate. Ona racuna na vas kao podrsku i nikako nemojte otici naprasno.

  5. Ne kritikujte njene postupke
  Ako ona prokomentarise ili iskritikuje sebe, nemojte da dopunjujete njenu kritiku i time dolijevate ulje na vatru. Budite pozitivni u svim njenim samokritikama.
  Na primjer: Ako ona kaze “Grozno izgledam i kosa mi je masna” vi je ohrabrite sa "Duso izgledas prelijepo. Kosa ti sija a koza ti je naprosto blistava"

  6. Nemojte da izgledate prestravljeno kad krene porodjaj
  Izbjegavajte bilo kakve grimase i iscudjavanja kao sto su "Boze, sta je ovo?! Muka mi je…moram do toaleta. Ja ne mogu ovo da gledam !"

  7. Ne pravite zezancije s vasim prijateljima (putem telefona ili u cekaonici) na racun porodjaja
  Radije se skoncentrisite da nasmijete vasu suprugu nekim saljivim vicevima.

  8. Nemojte da flertujete sa bolnickim osobljem
  Mislili ste da ovo ne treba da vam kazemo? Ipak treba. Mnoge tate su svoju dosadu ispunjavale flertovanjem sa sestrama sto je dalo jako los ishod.Zadrzite to za sebe I skoncentrisite se na dolazak vase bebe.

  9. Ne pricajte o poslu
  Ako mozete suzdrzite se komentara tipa "Znas li da sam zbog tebe propustio vazan sastanak."....." 10 propustenih poziva od sefa, dobicu otkaz zbog tebe"..... " Toliko posla imam, da mi ga neces ti mozda zavrsiti?"

  10. Ne igrajte igrice na telefon i ne surfujte drustvenim mrezama
  Ako vam je dosadno dok cekate u pauzama za vrijeme kontrakcija, ispunite to vrijeme pricajuci sa vasom suprugom o uredjenu prostora za bebu, garderobi, stvarima....razmisljajte o imenu.