Forumi » Strani filmovi

5 činjenica o filmu "Đavo nosi Pradu” za koje niste znali

    • Moderator
    • 592 postova
    18. јул 2016. 12.17.30 CEST

     

    Pre 10 godina na ekranima se pojavio sada već kultni film “Đavo nosi Pradu”.

    Film govori o modnoj industriji ili ljudima koji su nekako povezani sa njom, ali kostimi i stajling brendova su stvar protagonista. Autori serije "Seks i grad" i "Ružna Beti", filmova "Kupoholičarka" i "Đavo nosi Pradu" to dobro znaju, kao i kostimograf Patricia Field.



    1. Izgled Mirande Prisli (Meril Strip) glavnog i odgovornog urednika je stvoren pod uticajem Done Karan.

    "Nakon sastanka sa Meril Strip, proučavajući njen izgled i karakter, prva stvar koja je došla na pamet - je prva kolekcija Donne Karan. Ovaj brend je poznat po ženstvenim siluetama, a njene haljine mogu da istaknu prednosti i sakriju mane figure. Donna je u stanju da napravi ženu lepom i jakom, a istovremeno, različitu od junakinja serije "Dinastija". Naravno, Meril je nosila ne samo Donna Karan odeću, ali ovaj brend je bio ključan."

     

    2. Izgled Endi, (En Hatavej) bi bio nepotpun bez brenda Chanel

    Scenario filma je predstavljen ljudima iz modne kuće Chanel i bili su oduševljeni. Za njih je to bila dobra ponuda, jer je modna kuća želela da pridobije i mlađu publiku, želeli su da vide Chanel odeću za mlade devojke. Kada je En Hatavej dobila ulogu, odmah smo shvatili da je ona - devojka u stilu Chanel, a ne, recimo, u stilu Versace.



    3. Luksuzna bunda glavnog i odgovornog urednika pronađena je u ruskim prodavnicama

    "Imam prijateljicu iz Rusije, koja je u to vreme upravo otvorila prodavnicu krzna u Njujorku. Ona mi je ljubazno dala ovu luksuznu i skupu bundu za Meril Strip. Znate, kada je u pitanju odeća "luksuzne" klase uvek je potreban lični pečat."

     

    4. Emili Blant je bila najveća kupoholičarka od svih glumica

    "Emili zaista voli sve stvari i modne dodatke brendova koje je nosila u filmu”. Emili je igrala ulogu sekretarice. "Emili je igrala ulogu devojke koja je luda za modom i ona je uspela da to vrlo uverljivo pokaže, jer je takva u realnosti."

     

    5. Odeća glumca Stenli Tučija je pomogla da shvatimo njegov karakter

    "U intervjuu, Stenli je rekao da u početku u potpunosti razume koga će igrati u filmu - njegov karakter bila je desna strana glavnog urednika. Prema njegovim rečima, nakon prvog kostima shvatio je da je sve na svom mestu".

    • 1 postova
    26. фебруар 2019. 11.15.21 CET

    Film je prva liga, tek sam ga negde prije pogledao. Evo link: http://filmovionline.to/the-devil-wears-prada/