Forumi » Destinacije

Austrijska skijališta u letnjoj sezoni

    • 1581 postova
    14. јул 2016. 12.28.32 CEST

     

     

    Za sve vas koji želite da se odmorite na odmoru evo zašto su austrijska skijališta odličan izbor.

     

    1. Izbegnite gužve

     

    Kao jedna od najpopularnijih skijaških destinacija u Evropi, Austrija i njeni skijaški centri su preplavljeni turistima u zimskim mesecima. Zatišje u planinama stiže polako kada sneg počinje da se topi, a temperature rastu. Posetite ova mesta tokom vrhunca letnje sezone, od kraja maja do početka septembra, kako biste izvukli maksimum od svog puta „van sezone“ – ne samo da neće biti puno ljudi i da ćete imati svoj mir, nego ćete i uživati u sunčanim danima. Savršeno, na primer, za pešačenje po planinama.

     

    2. Otkrijte veličanstvene prizore

     

    Austrijski pejzaži su nesumnjivo upečatljivi zimi, sa planinama prekrivenim snežnim, belim prahom koji krasi drveće. Hladniji meseci su čarobni, ali ispod ogromnih količina snega leži svet alpskih pašnjaka i bujne vegetacije. Ovaj biljni svet buja tokom leta, čak i u čuvenim skijaškim oblastima, stvarajući predivan spoj oštrih stena i zelenih pokrivača dokle pogled doseže. Jun, juli i avgust su savršeni meseci za lutanje po predivnim seocima ušuškanim u alpskim dolinama. Lepota austrijskih brvnara dolazi do izražaja na suncu, sa prepunim žardinjerama cveća nanizanim napolju umesto snopova snega.

     

    3. Uživajte u planinarskim stazama Austrije

     

    Kada govorimo o pejzažima, jedan od najboljih načina da se povežete sa ovom zemljom tokom letnjih meseci je pešačenje planinarskim stazama. Hiljade staza se proteže kroz celu zemlju, presecajući doline i nastavljajući put preko najviših vrhova. Toplo letnje vreme omogućava idealnu klimu za provođenje dana u istraživanju austrijskih brda. Postoje rute pogodne za šetače različite kondicije i sposobnosti, od blagih šetnji kroz livade preko napornijih šetnji uz brda sa neprekidnim usponima do težih staza na većim visinama. Sa tako širokim spektrom, postoji i mnoštvo staza pogodnih za decu, što predstavlja odličan način da mališane izvedete napolje i da uživaju u prirodi.

     

    4. Bolje cene smeštaja

     

    Cene smeštaja u skijaškim centrima naglo padaju tokom leta, što je osvežavajuća promena u odnosu na cene koje su tada aktuelne u ostatku Evrope. Pomisao da zimi provedete neko vreme u planinarskoj kolibi zvuči vrlo primamljivo, ali ova mesta zadržavaju svoj rustični šarm i tokom leta, a za upola cene. Ukoliko vam budžet nije jako veliki, imajte na umu da toplije vreme pruža sjajnu mogućnost i za kampovanje. Ovakva mesta (sa različitim nivoima komfora) niču tokom leta širom Alpa, a za neka od njih cene su i manje od 10 eur po osobi za noćenje.

     

    5. Uštedite novac sa letnjim karticama

     

    Mnogi od austrijskih regiona imaju brojne promocije tokom letnjih meseci, uglavnom u vidu posebnih, letnjih kartica. One će vam omogućiti popuste na sve i svašta – od restorana do prevoza i ulaznica za razne atrakcije i znamenitosti, tako da su odlična preporuka tokom letovanja u Austriji. Ove kartice važe uglavnom od kraja aprila do oktobra. Proverite sa svojim hotelom pre nego što ih kupite jer se često dešava da ih dobijete i besplatno, u okviru paketa, kada rezervišete smeštaj u određenim objektima.

     

    6. Otkrijte austrijsku floru i faunu

     

    Kako temperature počinju da rastu, biljni svet zemlje dolazi do izražaja, a razne životinje se mogu videti kako pasu na livadama. Ovo je velika promena u odnosu na zimske mećave, jer tokom leta možete uživati u čuvenom austrijskom šarenilu. Zelenilo šuma i pašnjaka oživljava i postaje jarko, a tu je i pregršt procvetalog cveća. Potražite runolist, cveće koje je jedan od austrijskih simbola. Tokom proleća i leta otvaraju se i brojne farme, što znači da nikada niste predaleko od krava, tj. od mlekara gde možete kupiti ukusne mlečne proizvode i sireve. Veliki je broj i parkova po brdima punih divljači, što je posebno zanimljivo deci, a životinje poput jelena i mrmota se ovde često sreću.

     

    7. Saznajte više o alpskoj kulturi

     

    Kada posetite Austriju leti, pošto niste fokusirani na usavršavanje svojih skijaških sposobnosti, imaćete više mogućnosti da otkrijete sve čari ove zemlje. Alpska tradicija Austrije daleko prevazilazi zimske sportove. Zaputite se u rudarske i poljoprivredne muzeje kako biste naučili nešto više o kulturi minulih vremena, otkrili alpske kolibe stare nekoliko stotina godina i uputite se trgovačkim putevima korišćenim pre više hiljada godina za prevoz različitih proizvoda do Mediterana. Austrija obiluje fascinantnim pričama, od kojih se mnoge najbolje istražuju kada sija sunce…