Forumi » ŠrafNciger - Muško ćoše

Potvrđeno: Zvocanje je odlično za muško zdravlje!

    • Moderator
    • 370 postova
    19. мај 2016. 14.00.32 CEST

    Verovatno se nećete zahvaljivati svojoj partnerki kada krene da vam ''pametuje'' kako bi trebalo da iznesete smeće ili da obučete trenerku i otrčite nekoliko krugova na igralištu, ali naučnici su otkrili da je prigovaranje veoma dobro za vaše zdravlje.
    Otkriveno je da su odrasli muškarci u Velikoj Britaniji bili neaktivniji što su im partnerke bile pasivnije. Muškarci, kojima su partnerke prigovarale, bili su fizički aktivniji i u boljoj kondiciji.

    – Možda bismo se udobno smestili da pročitamo knjigu, ali moja je supruga zna da kaže: ''Hajde da radimo nešto''. I eto fizičke aktivnosti – kazao je jedan od ispitanika.ž

    Na ispitanike je uticalo i društvo. Oni čiji su prijatelji "visili" u lokalnoj birtiji, i sami su stajali za šankom, dok su se oni sa aktivnijim prijateljima i sami odlučivali na bavljenje nekim sportom.

    Mediji su takođe imali sličnu ulogu. Upalili su ''zvono za uzbunu'' šokirajući lenje i one koji nisu u formi informacijama o mogućim posledicama "sedalačkog" načina života.

    – Cilj ove studije je da pomogne ljudima da sagledaju svoj način života i da im pomogne da zaključe koji to faktori utiču na nivo fizičke aktivnosti. Najčešća prepreka za aktivan život je celodnevni posao – kazao je autor studije dr. Richard Keegan.