Forumi » Cveće

Izbor dostave cveća prema značenju boja

    • 1436 postova
    05. април 2016. 21.06.29 CEST

    Izbor dostave cveća prema značenju boja Već vekovima, za cveće se vezuje najviše tumačenja i običaja, ali i pažnja i poklanjanje. Svaku vrstu naklonosti, čak i kada su u pitanju stroge poslovne forme, moguće je iskazati darivanjem cveća, koje je u savremenom dobu dobilo i jednu, možda ne tako novu, ali svakako čestu formu – dostava cveća postala je svakodnevica i prati naš užurbani ritam, prenoseći naša najlepša osećanja onda kada nismo u prilici da ih lično, svojim prisustvom stavimo do znanja.

    CRVENA BOJA Najmoćnija među bojama i svakako prva asocijacija na cvet kao poklon jeste crvena. Prva koju naše oko registruje po buđenju, zbog svoje upečatljivosti postala je simbol strasti i ljubavi, ali i energičnosti i hrabrosti. Crvena je svakako prvi i jedini izbor kada je u pitanju dostava cveća izabranici Vašeg srca, ali ne treba se ustručavati od poklanjanja buketa ove boje ili aranžamana u korpama prilikom veridbe ili mladencima za svadbu, kao ni starijim bliskim rođakama, jer će pokazati najlepše želje za dug zajednički život, odnosno beskonačnu privženost starijem članu porodice.

    ŽUTA BOJA Boja sunca, žuta je simbol vedrine, veselosti i bezbrižnosti, ali i časti, dobrih želja i prijateljskih simpatija. Ova boja je, poput crvene, takođe izvor energije i, zbog svoje daleke veze sa zlatom (koje takođe ima žućkaste nijanse), veruje se da privlači novac. Kada je, pak, dostava cveća u pitanju, žuta je nepravedno zapostavljena, jer većina veruje da žuto cveće predstavlja ljubormoru i zavist. Ukoliko niste sasvim uvereni u tumačenje ove boje od strane osobe kojoj poklanjate cveće, bolje se čuvajte da vaš dar ne bude pogrešno interpretiran.

    RUŽIČASTE NIJANSE Simbol nežnosti i prefinjenosti svakako su elegantne ružičaste nijanse, te se dostava cveća ove boje vrši najčešće prijateljicama ili mlađim rođakama, kojima se na ovaj način poručuju želje za zdravljem i boljitkom, ali se i iskazuje naklonost i shvatanje osobe kojoj se poklanja. Takođe, zbog svog luksuznog efekta, cveće u ružičastim bojama treba darivati poslovnim partnerima, jer se dostava cveća ovog tipa u korpi pokazuje kao elegantan i prefinjen poklon, koji sobom nosi skrivenu poruku o pažljivom biranju samo najboljeg za onog kome se ovakav dar uručuje.

    BELA BOJA Bela boja oduvek se vezivala za nevinost i čistotu, te je ujedno postala i jedini simbol među bojama za ove dve osobine. Stoga dostava cveća ove boje treba da bude birana u prilikama kao što je rođenje ili krštenje deteta, povodima koji slave život, ali i nevinost i čistotu njegovog početka. Bela je takođe izbor cveća za bidermajere ili pak poklona za venčanje, ali može odlično izgledati i kao pratilac cveća crvene boje, jer se u tom slučaju dobijaju živopisni buketi. Takođe, za dostavu cveća u ovoj boji se treba odlučiti i kada su po sredi povodi od manjeg značaja od pomenutih, poput kućnih poseta ili proslava godišnjica.