Forumi » Reciklaža

Čemu sve mogu poslužiti iskorišćene kesice čaja

  • Moderator
  • 1481 postova
  27. март 2016. 12.19.12 CEST

  Čaj je uvek dobar napitak, bez obzira na doba dana, a on je ujedno i drugi po konzumaciji u svetu, odmah posle vode. Možete li da zamislite koje su to količine kesica od čaja koje se svakodnevno bacaju? Umesto što biste ih bacili, evo šta sve možete da uradite sa njima.

   

   

  Ublažite opekotine od sunca
   
  Tanin koji se nalazi u crnom čaju pomaže kod opekotina nastalih od sunca. Sledeći put kada vam se ovako nešto desi, pokvasite iskorišćenu kesicu crnog čaja i stavljajte kao obloge. Ovo će ublažiti bol i ubrzati proces zaceljenja.
   
   
   
   
  Umorne oči
   
  Tanini iz crnog čaja su takođe veoma dobri za smanjenje otoka oko očiju. Pokvasite kesice vodom i stavite ih na kapke. Učiniće čuda.
   
   
   
  Manje opekotine
   
  Ako pomaže kod opekotina nastalih od sunca, onda sigurno može da pomogne i kod manjih opekotina. pokvasite kesicu i stavite je kao oblogu.
   
   
   
   
   
  Ispiranje kose
   
  S obzirom na to koliko je čaj dobar za kožu, takođe može biti dobar i za kožu glave. Čaj može da pomogne u sprečavanju pojave peruti i vraćanju sjaja kosi.
   
   
   
   
  Plihovi
   
  Jedinstvena svojstva zelenog čaja sprečavaju plihove da narastaju. Dovoljno je samo da natopljenu kesicu stavite na plih, pričvrstite je i držite nekih pola sata.
   
   
   
   
  Osveživač za cipele
   
  Ništa nije tako neprijatno kao par smrljivih patika. Kako biste sprečili miris da se dalje širi, ubacite par kesica čaja u patike.
   
   
   
  Odlično za zemljište
   
  Koliko je čaj dobar za telo, toliko je dobar i za biljke. On smanjuje pH vrednost zemljišta, što znači da smanjuje rast gljivica.
   
   
   
  Čišćenja posuđa
   
  Ako vam se hrana zalepila na posuđu, kesica čaja u vodi će učiniti čuda. Ostavite par minuta i lako ćete skinuti preostalu hranu sa posuđa.
   
   
   
  Brisanje stakla
   
  Prokuvajte korišćene kesice čaja, potopite krpu u hladan čaj i obrišite ogledalo, odmah će zasijati.
   
   
   
   
  Pranje ruku
   
  Svako ko je ikada kuvao, zna da je miris belog i crnog luka teško ukloniti sa ruku. Ni jedan sapun ne može tako uspešno da reši kao ispiranje sa kesicom čaja.
   
   
   
   
  Otekle desni
   
  Najveći problem koji mogu da naprave sa desnima su umnjaci. Za otekle desni probajte da stavite obloge od kesica čaja.

  Poslednja izmena: 27. март 2016. 12.21.38 CEST"