Forumi » Mobilni uređaji

Kako podesiti tablet da bude dodatni monitor

    • Moderator
    • 779 postova
    03. март 2016. 23.27.30 CET

    dva ili više monitora na jednom računaru mogu imati razne svrhe, bilo da su za posao ili zabavu. Šta ako vam kažemo da vaš tablet možete pretvoriti u dodatan monitor? Da, da! Ukoliko imate Android tablet ili iOS tablet, uz pomoć iDisplay aplikacije i programa, moguće je pretvoriti ih u dodatne monitore u svega nekoliko koraka.

     

    Procedura nije uopšte komplikovana, sve dok pažljivo pratite naša navođenja, ali pre nego što počnemo sa koracima, moramo vas uputiti sledeće.

     

    1. Android aplikacija se plaća kao i iOS aplikacija. Cena iOS aplikacije je 14.99$ a 4.34$. Naš savet je da izdvojite ovu sumu novca jer ćete 100% biti zadovoljni servisom koji pruža iDisplay. Ukoliko sumnjate u to, imate 10 minuta besplatnog probnog perooda što je sasvim dovoljno da se sve nedoumice odstrane

     

    2. Pored osnovne funkcije iDisplay programa, korisnik je u mogućnosti da podeli ekran sa računara na iOS ili Android uređaj. To podrazumeva da sve što korisnik radi na računaru može biti vidljivo na tabletu, stim da je interakcija na tabletu dostupna.

     

    3. Takođe, deljenje ekrana ili dodavanje dodatnog monitora ne mora ići putem WiFi mreže. Od skorije je moguće povezati tablet putem kabla i na taj način kreirati još sigurniji i brži prikaz onoga što radite na računaru.

     

    *Napomena

     

    Što se Android tablet računara, mi smo pronašli način da koriste aplikaciju besplatno, bez plaćanja. Naravno, pozivamo vas da kupite aplikaciju ako već možete jer na taj način pomažete programerima da zarade dovoljno novca za svoj dalji i još bolji rad na ovakvim programima.

     

    Dakle, to je to. Vreme je da vam pokažemo šta treba da učinite da biste dobili dodatan monitor.

     

    1. Prvo preuzmite program za vaš računar:

     

    >> Mac OS X <<

    >> Windows XP / Vista / 7 <<

    >> Windows 8/8.1/10 <<

     

    U slučaju da je neki od priloženih linkova pao, OVDE možete pronaći sva pomenuta preuzimanja.

     

    2. Zatim preuzmite aplikaciju za vaš tablet.

     

    >> iOS - 14.99$ <<

    >> Android - 4.34$ <<

    >> Android - Free <<

     

    3. Instalirajte program na vaš računar. Ukoliko je Windows računar u pitanju, na kraju instalacije će vas program obavestiti da će od vas biti zatraženo da prihvatite instalaciju drajvera za monitor, vi naravno to i učninite. Po završetku instalacije iDisplay programa, ponovo pokrenite svoj računar.

     

     

     

    4. Mi ćemo vam pokazati kako smo postavili Android tablet, međutim procedura je jako slična i za iOS tablet. Shodno tome, sada na svom tabletu pokrenite prethodno preuzetu i instaliranu aplikaciju iDisplay.

     

     

    5. Zatim dodirnite na “monitor” ikonicu koja se nalazi na početnoj stranici iDisplay aplikacije i konekcija će biti uspostavljena.

     

     

    6. Ukoliko je sve prošli kako treba, u donjem desnom uglu matičnog monitora računara, mala iDisplay ikonica će biti žute boje. Inače, dok se dodatni monitor ne poveže, i Display ikonica je sive boje.

     

     

    6. U slučaju da vaš tablet ne prepoznaje računar, dodajte ga sami tako što ćete mišem preći preko sive iDisplay ikonice na računaru kak bi pročitali “IP” adresu i “Port”.

     

     

    7. Kada dođete do informacije u IP-u i Port-u, na tabletu dodirnite “+” ikonicu u gornjem desnom uglu početne stranice iDisplay aplikacije. Unesite IP, Port i dodelite naziv sekundarnog monitora.

     

     

    8. Kada ručno dodate monitor, on će vam se prikazati na početnoj stranici aplikacije iDisplay.

     

     

    9. Jednostavno dodirnite na ručno dodati monitor i započnite korišćenje tableta kao sekundarni monitor.

     

    izvor:pametnitelefoni