Detalji Događaja

  • Pop kantautor Džiboni (Gibonni), poznat po velikim hitovima kakvi su "Oprosti", "Žedam", "Libar" i "Tempera", održaće svoj prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra u hali "Čair", u organizaciji promoterske kuće Long Play.

    "Svirat ćemo 'best of' repertoar u Nišu. Dakle, sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine", poručuje Džiboni.

    Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali "Čair" košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici "Pirana" u Nišu. Koncert u "Čairu" će, kako sada stvari stoje, do kraja ove godine biti jedini susret Džibonija sa srpskom publikom, a možda i duže.

    "Imam veliki koncert u Nišu, kao što znate, a poslije toga će me moji suradnici zaključati u studio dok ne završim novi album", duhovito objašnjava muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka.

    Ipak, Džiboniju koncert 30. oktobra u "Čairu" neće biti prvi susret sa Nišlijama, jer je još kao pevač splitskog hard rok sastava Osmi putnik nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih.

    "To je bio koncert na stadionu, a domaćini su bili Kerber, pa su nas zvali u goste. Sjećam se da je stadion bio pun i da su nas ljudi odlično primili", kaže Džiboni.

    Gibonni

    Zlatan Stipišić Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzičkom tradicijom - njegov otac Ljubo Stipišic bio je poznati kompozitor - počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon
    raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i prikljucuje se nemackoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzicar je saradjivao s legendarnom nemackom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons.

    Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno među mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko
    granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu "Cesarica" za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišic
    2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

    Diskografija

    1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
    1993 Noina arka, Croatia Records
    1994 Kruna od perja, Croatia Records
    1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
    1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
    2001 Mirakul, Dallas Records
    2006 Unca fibre, Dallas Records
    2010 Toleranca, Dallas Records
    2013 20th Century Man, Dallas Records
  • Datum
    30.10.15.
    Vreme
    20.00
  • Gdje
    Dvorana "Čair" Mapa
  • Domaćin
    Niš
  • Vodi
  • Kategorija
  • RSVP
    • 1 prisustvujem
    • 0 možda prisustvujem
    • 0 ne prisustvujem
    • 0 čeka odgovor

ROCK POP Gibonni

Opis

Detalji Događaja

  • Pop kantautor Džiboni (Gibonni), poznat po velikim hitovima kakvi su "Oprosti", "Žedam", "Libar" i "Tempera", održaće svoj prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra u hali "Čair", u organizaciji promoterske kuće Long Play.

    "Svirat ćemo 'best of' repertoar u Nišu. Dakle, sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine", poručuje Džiboni.

    Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali "Čair" košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici "Pirana" u Nišu. Koncert u "Čairu" će, kako sada stvari stoje, do kraja ove godine biti jedini susret Džibonija sa srpskom publikom, a možda i duže.

    "Imam veliki koncert u Nišu, kao što znate, a poslije toga će me moji suradnici zaključati u studio dok ne završim novi album", duhovito objašnjava muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka.

    Ipak, Džiboniju koncert 30. oktobra u "Čairu" neće biti prvi susret sa Nišlijama, jer je još kao pevač splitskog hard rok sastava Osmi putnik nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih.

    "To je bio koncert na stadionu, a domaćini su bili Kerber, pa su nas zvali u goste. Sjećam se da je stadion bio pun i da su nas ljudi odlično primili", kaže Džiboni.

    Gibonni

    Zlatan Stipišić Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzičkom tradicijom - njegov otac Ljubo Stipišic bio je poznati kompozitor - počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon
    raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i prikljucuje se nemackoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzicar je saradjivao s legendarnom nemackom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons.

    Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno među mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko
    granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu "Cesarica" za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišic
    2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

    Diskografija

    1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
    1993 Noina arka, Croatia Records
    1994 Kruna od perja, Croatia Records
    1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
    1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
    2001 Mirakul, Dallas Records
    2006 Unca fibre, Dallas Records
    2010 Toleranca, Dallas Records
    2013 20th Century Man, Dallas Records
  • Datum
    30.10.15.
    Vreme
    20.00
  • Gdje
    Dvorana "Čair" Mapa
  • Domaćin
    Niš
  • Vodi
  • Kategorija
  • RSVP
    • 1 prisustvujem
    • 0 možda prisustvujem
    • 0 ne prisustvujem
    • 0 čeka odgovor